Duyurular
Samsun
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Türkiye Muhtarları El Ele Projesi” ilk toplantısı 27 ilden 123 muhtarın katılımı ile Samsun’da yapıldı.
Van
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Türkiye Muhtarları El Ele Projesi” ikinci toplantısı Van’da yapıldı.
Sivas
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Türkiye Muhtarları El Ele Projesi” üçüncü toplantısı Sivas’ta yapıldı.
Hakkari
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Türkiye Muhtarları El Ele Projesi” dördüncü toplantısı Hakkari’de yapıldı.
Devamı
Ağrı
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Türkiye Muhtarları El Ele Projesi” beşinci toplantısı Ağrı’da yapıldı.
Devamı
Çanakkale
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Türkiye Muhtarları El Ele Projesi” altıncı toplantısı Çanakkale’de yapıldı.
Hatay
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Türkiye Muhtarları El Ele Projesi” yedinci toplantısı Hatay’da yapıldı. Devamı
Bursa
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Türkiye Muhtarları El Ele Projesi” sekizinci toplantısı Bursa’da yapıldı. Devamı
Şanlıurfa
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Türkiye Muhtarları El Ele Projesi” dokuzuncu toplantısı Şanlıurfa’da yapıldı. Devamı
İstanbul
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Türkiye Muhtarları El Ele Projesi” onuncu toplantısı İstanbul’da yapıldı. Devamı
Ankara
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Türkiye Muhtarları El Ele Projesi” on birinci toplantısı Ankara’da yapıldı. Devamı
PROJE AMACI
güçlendirilmesi, bölgesel farklıkların azaltılması ve muhtarların bölgelerarası sosyokültürel diyaloglarının kurulması için hazırlanmıştır.
Genel anlamda; Türkiye’de görev yapan muhtarların görev yaptıkları bölgelerde etkin muhtarlık yapmaları, mahallelerinde ortaya çıkan sorunları çözüme ulaştırmaları, yetkinliklerinin artırılması; insan kaynakları ve kurumsal kapasitelerinin güçlendirerek, siyasal, politik yaşamda daha etkin yer almaları amaçlanmıştır.
Özel anlamda ise, muhtarların iş birliği ve örgütlenmesini sağlayarak; bölgelerindeki deneyimlerini birbirleri ile paylaşmaları, ülkemizin kültürel zenginliklerini tanımaları amaçlanmıştır.
Projenin tanıtımı ve çıktılarının internet, sosyal medya ve basın yoluyla duyurumları yapılarak Türkiye’nin kültürel zenginliği ve birlikteliği hakkında farkındalık yaratmak amaçlanmaktadır.
PROJE KONUSU
Türkiye’de 50.280 muhtar görev yapmaktadır. “Birlikte çalışıyoruz, yerelde güçleniyoruz” sloganı ile bu proje ile tüm muhtarların sorunları gündeme gelecektir. Muhtarların sorunlarının tespit edilerek çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığı ilgili kamu, kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu, akademisyenlerin katıldığı eğitim toplantıları düzenlenecektir. Sonuçları rapor haline getirilerek, paydaşlara sunulacaktır.
Eğitim programı; muhtarların görev ve sorumlulukları, etkili iletişim, sorun çözme, sosyal medya kullanımı, kadına şiddet başta olmak üzere tüm şiddet olayları ile ilgili farkındalık ve kriz yönetimi başlıklarını kapsamaktadır. Toplumumuzda farklı kültürel değerlere sahip muhtarların bu kültürleri tanıması, karşılıklı uyumun sağlanması, ayrıca uluslararası koruma veya geçici koruma kapsamındaki göçmenlerin ülkemizde toplumla olan karşılıklı uyumlarının sağlanması eğitim programında yer alacaktır. Bu kapsamda muhtarlığın devlet ile millet arasındaki hizmet köprüsü olduğu anlatılacaktır. Eğitimlerde “Hepimiz birlikteyiz, Türkiye için görevdeyiz” ve “Türkiye’nin muhtarları birlikte çalışıyor” çalışıyor temalarına vurgu yapılacaktır.
Eğitimlerin İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, üniversiteler ve baroların katkılarıyla gerçekleştirilmesi planlanmıştır.
Diyarbakır, Tunceli, Kars, Hakkari, Van, Afyonkarahisar, Çanakkale, İstanbul, Samsun, Ankara, illerinde on toplantı yapılacaktır. Bu toplantılara ile komşu illerden Konya, Kırşehir, Eskişehir, Kütahya, Uşak, Denizli, Isparta, İzmir, Aydın, Antalya, Burdur, Bolu, Karabük, Kırıkkale, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Kocaeli, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Bingöl, Elazığ, Muş, Bitlis, Batman, Siirt, Şanlıurfa, Iğdır, Ardahan, Erzurum, Erzincan, Sivas İllerinden muhtarlar davet edilecektir. Tarihi ve kültürel yerler rehber eşliğinde tanıtılacaktır. Ülke çapında yapılacak eğitim ve kültürel faaliyetler, ülkemizin 2023 hedeflerine de katkı sağlayacaktır.
Bu proje T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün stratejik planında (2017-2021)yer alan hedefleri ve eylemleri ile uyumludur.
PROJE GEREKÇESİ
tanıştırılıp kaynaştırılması ana gerekçedir. Bu şekilde milli birlik ve beraberlik
duygularımızın güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.
Proje faaliyetleri eğitim ile bireysel kapasitenin güçlendirilmesi, bilinç oluşturma,
farkındalık yaratma, çalışmalarını içermektedir. Ayrıca sorunlarının tanımlanması, iş birliklerinin güçlendirilmesi, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu altında muhtarların örgütlenerek kapasitelerinin artırılmasını hedeflemektedir.
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Türkiye’de yaygın örgütlenmesi ile katma değer
sağlayabilecektir ve bu projeyi uygulayabilecek kapasitedir.
PROJE HEDEF KİTLESİ
Katılımcılar proje kapsamında eğitim alacak. Düzenlenecek olan toplantı, gezi ve kültürel aktivitelere katılacaktır. Proje kapsamında yapılacak aktiviteler ile Türkiye’de yaşayan ve muhtar olmak isteyen kişiler ile toplumun geneli ikinci hedef kitleyi oluşturmaktadır.
PROJE HEDEFLERİ
- Projenin bir yıl süresince uygulanması ve koordinasyonunu gerçekleştirmek
- Muhtarların Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu bünyesinde güçlü olarak örgütlenmesini sağlamak
- Muhtarların bölgelerarası diyaloglarının artırılması
- Muhtarlığın devlet ile millet arasındaki hizmet köprüsü olduğunun anlatılması
- Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki muhtarların diğer bölgelerdeki muhtarlarla tanıştırılıp kaynaştırılması
- Milli ve manevi değerlerimizin paylaşılması ve gelecek nesillere aktarılması, kültürel ve ortak değerlerimizin paylaşılması
- Basın ve sosyal medya sayfaları aracılığı ile projenin farkındalığını sağlamak
PROJE FAALİYETLERİ
Proje açılış toplantısı kurtuluş meşalesinin Samsun’da yakılışının anısına ve kurtuluş ruhuna uygun olarak Samsun’da yapılacaktır. Proje kapanış toplantısı ise proje sonuçlarının kamuoyu ve paydaşlarla paylaşılmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin kurulduğu Ankara’da gerçekleştirilecektir
- Proje hazırlık faaliyetleri
- Proje uygulama birimi ve merkezinin oluşturulması
- Projenin tanıtılması için kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarına ziyaretler
- Tanıtım amaçlı, web sayfası ve sosyal medya sayfaları oluşturulması
- Tanıtım ve görünürlük faaliyetleri
- Proje açılış toplantısı
- Proje tanıtım posterleri ve el broşürleri dağıtılması
- Billboard afişleri
- Eğitimler
- Kültür Gezileri
PROJE SÜRESİ
Başlangıç: 1.1.2021
Bitiş: 31.12.2021
Proje Ekibi
Proje Görselleri
Proje logosu
Proje logosu
Örümcek stand
Kırlangıç
Kırlangıç
Roll up
Roll up
Broşür
Broşür
Türkiye Muhtarları El Ele
Hepimiz Birlikteyiz
Türkiye için Görevdeyiz